Jump to content
ТУК НЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ ХАКЕРСКИ УСЛУГИ ! ×

Recommended Posts

kiberprestyplenia-mark-gudman.jpg

Всичко е свързано. Всеки е уязвим. И как да се защитим.

ht-mc-delimiter1.gif

Марк Гудман е забележителна личност, ченге от бъдещето, новатор в сферата на борбата с престъпните приложения на новите технологии в световен мащаб. Кариерата му в областта на компютърните престъпления започва през 1995 г., минава през ФБР и Интерпол, Силициевата долина и изследователския център на НАСА. Създател е на организацията "Фючър Краймс", в която експерти от цял свят изследват отрицателните последици от внедряването на новите технологии.

В книгата "Киберпрестъпления" Гудман обобщава целия си опит като анализатор и алармира за опасните деструктивни акции на базата на постиженията в областта на роботиката, изкуствения интелект, социалните мрежи, виртуалната реалност, триизмерния печат и синтетичната биология. Целта на тази книга не е да изследва случилото се вчера или да опише на какво ставаме свидетели днес, нито пък да ви дава съвети колко дълга трябва да е паролата ви за "Фейсбук". В нея става дума за онова, което ще ни връхлети утре. Това е задълбочен поглед към обществото, което е изцяло построено върху глобалната информационна мрежа - компютри, мобилни телефони, асансьори, самоуправляващи се автомобили, дистанционно управлявани сървъри, централизирани бази данни, пейсмейкъри, трафик контрол и всичко, свързано с блутут и интернет. Всичко това може да се обърне срещу нас, технологията, която приемаме в ежедневието си, без да се замисляме, може да ни изиграе лоша шега.

Организираната престъпност, хакерите, авторитарните режими, правителствените служби и терористите се надпреварват да използват постиженията на науката в своя полза. Тази книга не просто изброява престъпните нововъведения и нашите слаби места, но и предлага път към победата над милиардите заплахи, които ни дебнат. Авторът вярва, че сме в състояние да предвидим и предотвратим утрешните престъпления още днес, преди да е станало късно. Гудман ни показва как да овладеем заплахите за сигурността и да направим така, че новите технологии да носят възможно най-голяма полза на човечеството.

"Стигнете ли до последната страница, никога повече няма да гледате по същия начин на колата, телефона и прахосмукачката."
Марк Гудман
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
  • 1 year later...

Четох я на английската и версия когато излезе.Приятно четиво за разпускане.

Мога да добавя още няколко заглавия които съм прочела и не са лоши (нищо специализирано):

Darkmarket: Киберкрадци, киберченгета и самият ти - Как хакерите станаха новата мафия - автор Миша Глени. ( Класиката на старата школа )

Изкуството да си невидим - автор Кевин Митник ( Приятна за  нормалният потребител без тех.познания )

В мрежата - автор Джули Гаруд ( Не ангажиращ роман за преди сън )

Парола за достъп - автор  Бари Айслър ( Добър технически роман ) 

 

 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.