Jump to content
¯\_( ツ)_/¯
  • TAD GROUP are currently hiring penetration testers. Please read the topic in Career Central subforum.
  • Sponsored Ad
ТУК НЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ ХАКЕРСКИ УСЛУГИ ! ×

Recommended Posts

Добър вечер. Днеска вечерта реших да си поиграя с едни приятели като им пратя някой друг фишинг сайт за да мога да направя урла по така не крещящ измама използвах грабифай това е онлайн ип логер не че ми трябваше аз използвах shellphish. Забелязах обаче че освен ботовете и хората на които съм го пратил имаше още един лог от Иран. Стана ми много чудно след като видях даже че Фейсбук даже е забранен в Иран сканирах сървъра с зенмап открих 4 порта отворени. Pop3 и мися че още два за мейл услуги. Пробвах да се свържа с сървъра директно в модзила и ми се отвори нещо на арабски. Ако някой има някаква идея как този сървър се е оказал в логовете или има допълнителни въпроси с радост бих искал да ги обсъдим.

Share this post


Link to post
Share on other sites

това са ботове който константно си сканират нета за уязвими машини.Може бота да е вече част от ботнет и да търси други уязвимости. Такова поведение може да се наблюдава ако си инсталираш един Responder.py които да симулира различни услуги, например: MySQL , MSSQL, SMB, FTP, SSH, и да логва опитите за логин.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Хъх. Добре сега в съзнанието ми излизат още няколко въпроса. Първо защо да го правят. Толкова ли много се печели от слабостите на един обикновен сайт. И другият е можем ли да си "поиграем" с тях. Примерно да проникнем или нещо от сорта. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Вероятността това да са хостове с уязвимости, вече присъединени към ботнет, е много голяма. Така че ... си на прав път :Д  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.