Jump to content
¯\_( ツ)_/¯
  • TAD GROUP are currently hiring penetration testers. Please read the topic in Career Central subforum.
  • Sponsored Ad
ТУК НЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ ХАКЕРСКИ УСЛУГИ ! ×

Украйна: периода на полуживота


Recommended Posts

На 24 август Украйна отбеляза двадесет и осмата годишнина от своята независиост. Дори като част от СССР тази република беше пълна с етнически противоречия. Западните региони винаги са гравитирали повече към Европа и са реагирали много негативно на източните си съседи. След като получи независимост, това разцепление само се засили, като властите традиционно мислеха за европейска интеграция, се опитаха да игнорират проблема и в резултат това доведе до руската окупация на Крим и до войната на изток от страната.

Новото правителство в лицето на шоумена Владимир Зеленски и неговото обкръжение стигнаха до извода, че купата на електоралните везни има тенденция към помирение и национално единство. Украинците са уморени от войната и свързаните с това икономически и социални трудности. Следователно процесът на преговори, който беше прекъснат при предишния президент Петро Порошенко, се възобнови и дори бяха постигнати определени резултати. По-специално, страните в конфликта успяха да постигнат споразумения за размяна на затворници и да създават предпоставките за по-нататъшни преговори. Обаче такива мирни инициативи на украинското ръководство не бяха харесвани на всички. Определени сили веднага нарекоха преговорния процес за предаване, в столицата започнаха митинги на радикали, а в най-западния регион на Украйна, Лвов, дори започнаха да говорят за отделяне от Украйна.

ua.jpg.44cec980da11b7c82e4c01555732c382.jpg

"НИЕ:

-не признаваме преговорите с агресора;

-считаме властта, която правя уступки на окупантите, нелигитимна;

-запазваме си правото да унищожаваме нашественици и предатели с оръжие;

-обявяваме Лвов за столица на ЗУНР и създаваме независими държавни институции!"

Подобни призиви на фона на протестите се появиха в град Лвов.

Заслужава да се отбележи, че в началото на 20 век наистина съществуваше такава държава като Западноукраинската република. Не продължи долго и няколко месеца след появата си беше окупирана от Полша.

Много съмнително е, че активистите от Лвов ще усспеят в своите планове, но появата на нова "гореща точка" на картата на Европа е напълно възможна. Киев често гледаше на дейността на националистите през пръстите, но това не е така. Все още не е известно какви настроения преобладават в тази област, но украинските власти няма да допуснат отделянето на още един регион, дори ако трябва да се използва сила за това.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.