Jump to content
¯\_( ツ)_/¯
  • TAD GROUP are currently hiring penetration testers. Please read the topic in Career Central subforum.
  • Sponsored Ad
ТУК НЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ ХАКЕРСКИ УСЛУГИ ! ×
Sign in to follow this  
chapoblan

Търсят се: 3.5 млн. специалисти по киберсигурност

Recommended Posts

Нов анализ от Cybersecurity Ventures предвижда, че до 2021 г. ще има 3.5 милиона незаети работни места в сектора за киберсигурност, което е увеличение спрямо 1 милион през миналата година.

Данните за заетостта в САЩ и Индия подчертават кризата в кадрите при киберсигурността. През 2017 г. работят близо 780 000 души в сектор киберсигурност в САЩ, а има и приблизително 350 000 открити работни места.

Сегашният брой на отворените работни места за киберсигурност в САЩ се увеличава от 209 000 през 2015 г. По това време броят на работните места е нараснал със 74 процента през предходните пет години според анализ на Peninsula Press.

С тази скорост САЩ са на път да достигнат половин милион или повече незапълнени позиции за киберсигурност до 2021 г.

Националната асоциация на дружествата за софтуер и услуги (NASSCOM) наскоро оцени, че само Индия ще се нуждае от 1 милион професионалисти в областта на киберсигурността до 2020 г., за да отговори на изискванията на бързоразвиващата се икономика.

Търсенето на тези специалисти в Индия ще се увеличи във всички сектори поради безпрецедентния ръст на броя на кибератаките. Въпреки че разполага с най-големия талант за информационни технологии в света, Индия е малко вероятно да създаде адекватен брой кадри, за да запълни недостига в сектора.

"Всяка IT позиция сега също е позиция по киберсигурност" според доклад на Cybersecurity Jobs. "Всеки IT служител и всеки технологичен работник трябва да се ангажира със защитата на приложения, данни, устройства, инфраструктура и хора."

Ако това е вярно, тогава недостигът на работната сила в отрасъла на киберсигурността е дори още по-лош от това, което анализаторите предполагат в момента.

hicomm.bg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.