Jump to content
¯\_( ツ)_/¯
 • TAD GROUP are currently hiring penetration testers. Please read the topic in Career Central subforum.
 • Sponsored Ad

memwarrior

Members
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

memwarrior last won the day on January 29

memwarrior had the most liked content!

Community Reputation

18 Good

About memwarrior

 • Rank
  Beginner

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 0. Помисли си хубаво плюсовете и минусите евентуално ако те разкрият - нама да бъде приятна ситуацията 1. Сдобий се с парола за Гугъл профила първо. 2. Чисто социално без да те видят и вкл. опцията (Location Services) - гугъл логва целия маршрут през целия ден. Евентуално ако те интересува. 3.В маркета има 2-3 програмки които работят обаче през дропбокс. другите дето се рекламират са през техни сървъри и таксата е по 60 евра на месец. - БЕЗМИСЛЕНО 4. ТРЪСТНИ си лаптопа към този акаунт за да не иска потвърждения когато търсиш устройството без да те видят... ... тези малки съвети мога да ти дам
 2. Това животно: https://github.com/obfuscator-llvm/obfuscator/wiki ме трови тотално. Ако има някой да помогне с ДЕОБФУСКАЦИЯ ще съм крайно благодарен. Прилежен ученик съм ако всепак реши да сподели акъл.
 3. Идея за Corporate Version: - Проблема при корпорацийте е опазването на паролите при симетричните алгоритми. Още повече паролите не са работа на счетоводството например да ги помнят, и ако ги помнят същия отдел от съседния град има друга парола и мазалото е на лице. -На AES-а може да се направи WHITEBOX container. Потребителя да може да шифрира и дешифрира без да знае паролата. за инфо; https://eprint.iacr.org/2013/104.pdf ... а и между другото не видях MIME Encode/Decode или BASE64.
 4. При мейловете може да помислиш и за една уникална функция: - Юзера да си подържа листа с TRUSTED лист с контакти - И Уникалното е да може да се слага "FOR YOUR EYES ONLY" флаг на майла. (Да се избягва изпращането на грешни адреси или не от листа или не за всички от листа). - SELF DESTRUCT TIMER също може да се сложи.
 5. Поздравления Аватаре, Хайде и версия следваща поне с PKCS 1.5 функций. - генерация на рандъм елемент - с движение на мишката примерно да не се отплесваш в някое PRNG. - генерация на RSA ключове. - подписване на критираните данни.
 6. Малко анализ: - Ако си сигурен в ключа че е 8 байта заключаваме правилото 1DES или само DES - Щом данните са на 64 байта блокове при всички положения се касае за верижно кодиране тип CBC, CFB OFB, но има едно положение при тях че ти трябва IV (Init Vector) иначе би било супер тъпо да ползва еднопасов режим ECB. Но не се иключва и това да е режим ECB (но според мен не е защото с един прост DES и 8 байта не получавам твоя декриптиран резултат) ТИ ИМАШ САМО КЛЮЧ НЯМАШ ИНИТ ВЕКТОР КОЕТО Е РАВНОСИЛНО НА ТОВА ДА НЕ СТАНЕ НИЩО. 8 байта брут-форс си е тежка работа. Съвета ми е: Ако имаш случайно дъмп на рома на това CPU, постни го тука ще го кача на IDA-та да се хвърли едно око в детайли. И евентуално какъв е процесора на борд комп-а - АРМ, МИПС, ПАЪУР ПЦ ... и тн.
 7. никъде несъм го видял. просто си задай въпроса кой ще наеме начинаещ кодер.
 8. Не е фарси. Има си бутон English. Секцията Programming има много компоненти КОМЕРСИАЛНИ на сорс. Несъм съгласен с тебе за голям проект: Големия проект не е за сам човек първо, второ един сериозен проект изисква най-малкото да се започне с архитектурата, функционалноста, GUI-то и най-накрая е кодването. Затова казах малко проектче - така казано еднопасово START -> DO -> END. Експириънс требва.
 9. Копчето за гасене не му е там мястото. Бих го изнесъл някъде в дясно и горе. Прозореца "Server infomation" е прекалено голям за инфомацията кято носи. Какво я правим другата част? Седи като петно. Не си го представям ако дабълкликна на лентата на прозореца за цял екран как ли ще стои.
 10. По 1-ви въпрос: Неискам да те отказвам ама ти на ясно ли си в коя част на "програмирането" си решил да плуваш? Бази данни, Системно програмиране и всичките му деривати - писане на драйвери например, или писане на инструменти и т.н. Интернет програмиране - разни веб нещица - Microsoft IIS Extensions, PHP Zend extensions.... МНОГО СА. Искрен съвет: Недей да хващаш голям проект - направо ще се попилееш. По 2-ри въпрос: www.torry.net - от тука се почва. Dumpz.ru, downloadly.ir особено последния ....
 11. А на който му се играе повече .... и има свободна изчислителна мощ може да си поиграе с факторизация на ключ. За целта поне аз непознавам по-добро от YAFU. https://sourceforge.net/projects/yafu/ Интересно е и няма много вземане/даване с другаря Ойлер като суха материя. Доста от математиката е направена на автоматични функции. Малко битови ключове до 128 бита ги издухва за минути.
 12. Опссс ... И аз забравих да се представя. На 46 г. съм... с около 20 годишен опит във всевъзможни неща свързани с компютри и ривърс инженеринг (хардуер и софтуер). По образование икономист но никога практикувал. Рано хванал поялника, и лудо влюбен в LOW LEVEL-а. Програмирам на Delphi, C, Assembler ... но главно на Delphi. Последните 10 години се занимавам усилено с криптография и ривърс инженеринг на GSM-и всякакви. Пиша софтуери за отключване, генериране на симлок кодове и всичко от което може да се изкара накой лев. Работя с много екипи от цял свят. Ривърс инженеринг на ARM базирани устройства с Mediatec, Qualcomm, Spreadtrum, Nvidia процесори. И естествено да не забравяме и това изчадие QDSP на Qualcomm. Модератор съм на секцията "GSM PROGRAMMING and REVERSE ENGINEERING" в най големия форум за всичко свързано с GSM. Най-големия защото: Threads: 2,084,768, Posts: 11,387,411, Members: 2,846,513 Иначе в живота съм: Виктор Левунлиев.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.