Jump to content
¯\_( ツ)_/¯
 • TAD GROUP are currently hiring penetration testers. Please read the topic in Career Central subforum.
 • Sponsored Ad

memwarrior

Потребители
 • Мнения

  31
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  5

memwarrior last won the day on Юли 13

memwarrior had the most liked content!

Обществена Репутация

13 Good

Относно memwarrior

 • Ранг
  Начинаещ

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

 1. Поздравления Аватаре, Хайде и версия следваща поне с PKCS 1.5 функций. - генерация на рандъм елемент - с движение на мишката примерно да не се отплесваш в някое PRNG. - генерация на RSA ключове. - подписване на критираните данни.
 2. memwarrior

  DES криприране и декриптиране

  Малко анализ: - Ако си сигурен в ключа че е 8 байта заключаваме правилото 1DES или само DES - Щом данните са на 64 байта блокове при всички положения се касае за верижно кодиране тип CBC, CFB OFB, но има едно положение при тях че ти трябва IV (Init Vector) иначе би било супер тъпо да ползва еднопасов режим ECB. Но не се иключва и това да е режим ECB (но според мен не е защото с един прост DES и 8 байта не получавам твоя декриптиран резултат) ТИ ИМАШ САМО КЛЮЧ НЯМАШ ИНИТ ВЕКТОР КОЕТО Е РАВНОСИЛНО НА ТОВА ДА НЕ СТАНЕ НИЩО. 8 байта брут-форс си е тежка работа. Съвета ми е: Ако имаш случайно дъмп на рома на това CPU, постни го тука ще го кача на IDA-та да се хвърли едно око в детайли. И евентуално какъв е процесора на борд комп-а - АРМ, МИПС, ПАЪУР ПЦ ... и тн.
 3. никъде несъм го видял. просто си задай въпроса кой ще наеме начинаещ кодер.
 4. Не е фарси. Има си бутон English. Секцията Programming има много компоненти КОМЕРСИАЛНИ на сорс. Несъм съгласен с тебе за голям проект: Големия проект не е за сам човек първо, второ един сериозен проект изисква най-малкото да се започне с архитектурата, функционалноста, GUI-то и най-накрая е кодването. Затова казах малко проектче - така казано еднопасово START -> DO -> END. Експириънс требва.
 5. Копчето за гасене не му е там мястото. Бих го изнесъл някъде в дясно и горе. Прозореца "Server infomation" е прекалено голям за инфомацията кято носи. Какво я правим другата част? Седи като петно. Не си го представям ако дабълкликна на лентата на прозореца за цял екран как ли ще стои.
 6. По 1-ви въпрос: Неискам да те отказвам ама ти на ясно ли си в коя част на "програмирането" си решил да плуваш? Бази данни, Системно програмиране и всичките му деривати - писане на драйвери например, или писане на инструменти и т.н. Интернет програмиране - разни веб нещица - Microsoft IIS Extensions, PHP Zend extensions.... МНОГО СА. Искрен съвет: Недей да хващаш голям проект - направо ще се попилееш. По 2-ри въпрос: www.torry.net - от тука се почва. Dumpz.ru, downloadly.ir особено последния ....
 7. memwarrior

  Зaщо RSA е слабо защитена

  А на който му се играе повече .... и има свободна изчислителна мощ може да си поиграе с факторизация на ключ. За целта поне аз непознавам по-добро от YAFU. https://sourceforge.net/projects/yafu/ Интересно е и няма много вземане/даване с другаря Ойлер като суха материя. Доста от математиката е направена на автоматични функции. Малко битови ключове до 128 бита ги издухва за минути.
 8. memwarrior

  Кой, къде и какво работи?

  Опссс ... И аз забравих да се представя. На 46 г. съм... с около 20 годишен опит във всевъзможни неща свързани с компютри и ривърс инженеринг (хардуер и софтуер). По образование икономист но никога практикувал. Рано хванал поялника, и лудо влюбен в LOW LEVEL-а. Програмирам на Delphi, C, Assembler ... но главно на Delphi. Последните 10 години се занимавам усилено с криптография и ривърс инженеринг на GSM-и всякакви. Пиша софтуери за отключване, генериране на симлок кодове и всичко от което може да се изкара накой лев. Работя с много екипи от цял свят. Ривърс инженеринг на ARM базирани устройства с Mediatec, Qualcomm, Spreadtrum, Nvidia процесори. И естествено да не забравяме и това изчадие QDSP на Qualcomm. Модератор съм на секцията "GSM PROGRAMMING and REVERSE ENGINEERING" в най големия форум за всичко свързано с GSM. Най-големия защото: Threads: 2,084,768, Posts: 11,387,411, Members: 2,846,513 Иначе в живота съм: Виктор Левунлиев.
 9. memwarrior

  Антивирусни и прочие

  Хмм... защо ли ми е познато... За AV ползувам Bit Defender Total Security. Дванадест години не ме е предал. Естествено си го плащам. Икономически човек като си направи смотаната бакалска сметка е направо смешно някой да си помисли да ползува нелицензиран антивирусен софт. Аз се пазя с два лиценза по 5 юзера и ъпдейта ми на година е 131 евро. 13 евро на машина за 12 месеца. 1 евро и малко на месец... - Е направо е смешно ако някой за по-малко от 3 лв на месец си прави компромис с данните. Какво ли не ми е чувала главата при атака на рансъмуеър и какви ли не молби и обещания само и само да се оправят нещата.. След дългите ми админ/супервайзорства съм стигнал до един генерален извод. Скайп/Феисбук и тем подобни персонало ангаджиращи играчки се филтрира със ЗАПОВЕД ОТ РЪКОВОДЕН ПЕРСОНАЛ ОБЛЕЧЕНА С НЕ ПО-МАЛКО СЛОЛЕНА ГЛОБА. Те сами се топят кой/кога и т.н.
 10. memwarrior

  C# Криптиране с AES256-CBC, SHA512 Hash, 10-L Salt

  Ами на първо четене: Salt-a ти е хардкоднат. Измисли си някаква проста проццедурка да го размиеш да не е видим поне на първо дизасемблиране. Друг съвет който бих ти дал или поне аз как бих подходил, AES-a е симетричен алгоритъм. Аз бих КОДИРАЛ с ДЕКРИПТ.
 11. Това си е чисто RSA.
 12. Десен бутон на Десктопа. New Folder.... И сложете за име "GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}" ... като ти потрябва някаква настройка просто отвори тази папка. Нали затова е създадена от GOD.
×

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.