Jump to content
¯\_( ツ)_/¯
 • TAD GROUP are currently hiring penetration testers. Please read the topic in Career Central subforum.
 • Sponsored Ad
ТУК НЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ ХАКЕРСКИ УСЛУГИ ! ×

daqna96

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About daqna96

 • Rank
  Beginner

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Вие сте машини, благодаря! Тази тема е точно за това - мнения, на започващите им е писнало да четат "ами всеки си знае за себе си и обективно верен отговор няма!". Аз на свой ред искам да попитам @liumbiwe защо не препоръва книги? И да кажа, че след C# се насочвам към web-a и за начало ще е PHP/JS, виждат ми се и полезни и от към секюрити/експлойт причини (тъпо е да си скрипт киддо ;д)
 2. Абсолютно първия въпрос е, как най-лесно се става джуниърче. Реално кучето скача според тоягата и за да станеш добър, трябва да имаш какво да ядеш, докато се учиш - трябва ти работа! С кой език мислите че е най-лесно да влезеш джуниър /по възможност не тестър/?
 3. Здравейте, от днес официално съм без работа, което значи че най-сетне ще трябва да направя хобито си професи a.k.a. ще ставам програмист. Тази тема /както може да се сетите от заглавието/ е посветена на това как се става програмист. В нета е пълно с информация, но в голямата си степен не е на български а и като бонус, тук ще бъде мястото за субективизъм. Чувствайте се свободни да споделяте всякаква, дори леко свързана с темата информация и да задавате тъпи въпроси отностно пътя на начинаещия програмист. Аз на свой ред имам редица въпроси. Кой е най-добрия език да се почне? Защо? /аз уча C#/ Кой е най-добрия пакет от уеб-декстоп-база данни за начинаещи? Колко трябва НАИСТИНА да знаеш за да започнеш работа? Харесва ли ви работата? Защо?
 4. Ейо, пак съм аз Почетох още малко, разрових малко и оправих проблема Биоса на n68-gs4 fx/моето дъно/ има стоков проблем във връзката с лан картата, ъпгрейднах на 1.3 и всичко заспа : )
 5. И лайф и инсталиран го прави, но конкретно тук питам за инсталираната версия/така смятам да го ползвам/. Уиндолса е 7 без абсолютно никакви проблеми/поне уиндолс мога да поддържам/. Всякакъв линукс върви перфектно като е под уиндолса (виртуална машина). Убунту-то беше значително по-малко проблемно от Кали, не е никой от популярните проблеми /все пак месец се опитвам да го оправя/. Моето некомпетентно мнение е, че имам проблем с поддръжката на линукс кернел, защото като минава през уиндолс NT нямам забележки (виртуална машина). Днес ще инсталирам Кали под свеж уин 7 на същата машина и ще има ъпдейт/едит на поста.
 6. Благодаря ти priqtel, но не смятам че твоето решение ще ми е от полза. UPDATE по проблема: вече абсолютно никога нямам интернет, но открих че фрийзването се получава само докато търси връска с мрежа. Пример: dhclient wlan0 води до крашване на използвания в момента терминал. Също така фрийза става плавно - първо декстоп, после менюта, накрая терминал, но няма препълване в паметта. Убунту-то крашваше по много подобен начин също без препълване на паметта, но при него интернет връзката не ми е падала. Благодаря ви предварително Edit: виртуалната машина на убунто си върви перфектно, сметнах че може да е важно.
 7. Здравейте и привед на всички От известно време все се каня да науча линукс и инсталирах убунто на дуал буут преди около половин година и около месец се мъчих със серия фрийзове без видима причина. Реших да мина на върчуал машин и всичко се оправи. Вчера реших да дуалбуутна Кали /с вече малко по-напредналите си знания/ и всичко беше супер, но след около 2 часа фрийзна всичко освен мишката - само sysrq + alt + b помогна. Следващото пускане отне около 30 минути - същия фрийз. След това рънн-ах репеър. След като влязох вече интернет не се стартира и отнема около 2-3 минути на всички апп-ове да зацепят, като вече и мишката фрийзва. Терминала не работи, при нормално пускане sudo reboot не работи, от време на време драйвера за саундкартата не рънва, помощ : )
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.