Jump to content
¯\_( ツ)_/¯
 • TAD GROUP are currently hiring penetration testers. Please read the topic in Career Central subforum.
 • Sponsored Ad

blagovest

Потребители
 • Мнения

  7
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  3

blagovest last won the day on Август 15

blagovest had the most liked content!

Обществена Репутация

6 Neutral

Относно blagovest

 • Ранг
  Начинаещ

Последни посетители

186 профилни разглеждания
 1. blagovest

  Изнудване от хакер

  Това е частта от МВР, към която можете да се обърнете. http://www.cybercrime.bg/bg
 2. blagovest

  Задача за криптоанализ

  Имам предположение за отговор на задачата. Отговаря на формата за дата. Нямам времеви ресурс да проверя достоверността на отговора чрез анализ на произведението "Записки по българските въстания ", за това смятам направо да попитам. Предположение: 15.1.1845 Но това ме навежда и на друг въпрос. Ако имаме възможност само за един опит, как решаваме кога тестваме предположението? ПС Силно се надявам да не стана герой в "Код Меркурий" . Шегувам се..😉
 3. blagovest

  C++ STL Vector

  Аватара, Благодаря за поста Ви. Предизвиква много интересни мисли. Няколко пъти вече го чета и въпросите стават все повече... Като ги обмисля ще ги задам за обсъждане. Съжалявам, че ще изместя фокуса, но нека не оставяме въпроси без отговор във форума. Ще бъда максимално кратък. Моето разбиране за сложност не е било напълно правилно и изчерпателно. Достъпно обяснение (поне за мен) намерих в глава първа, точка 1.4 и по точно 1.4.8 в книгата "Програмиране =++ Алгоритми;" на Преслав Наков и Панайот Добриков. В книгата примерите са на Си, но основата на нещата е същата. Благодарение на авторите книгата е свободно достъпна в мрежата.
 4. blagovest

  C++ STL Vector

  Благодаря за урока. Имам два въпроса ако позволите: 1. Под сложност се разбира броя операции, които трябва да се извършат при изпълнение на функция с вектора, нали? 2. По дефиниция вектора в последователни клетки от паметта ли се разполага или е реализиран като свързан списък? Под свързан списък има предвид, че предходния елемент сочи следващия.
 5. blagovest

  Кой, къде и какво работи?

  Здравейте, Аз съм завършил Автоматика, информационна и управляваща техника в ТУ София. Занимавам се с промишлена автоматизация, проектиране и пускане в експлоатация на производствени процеси. Програмирам PLC-та ( предпочитам езиците STL или SCL), правя HMI (човеко-машинен интерфейс) и SCADA системи. Работя предимно със Сименс, но не само. Имам интерес към мрежови комуникации и индустриална сигурност..
 6. blagovest

  Проблем при инсталиране на Kali Linux

  Ако държиш на VirtualBox ето клипче на български. Също провери дали процесора на машината ти поддържа 64 битова виртуализация. Аз съм пускал виртуална Кали по този клим. Проверен е.
 7. blagovest

  Отговори на различни въпроси ...

  Здравейте, Аз не съм използвал С++ в практиката си и ще нахвърлям само някои идеи от пръв поглед. Ако приемем, че в С++ подобно деклариране на масив char ar[N] ; се приема, то написаното наподобява код за обхождане на масив. В този случай грешката е при ar = i; и би трябвало да бъде ar= ..... нещо се случва за този елемент. Другата ми идея (нямам възможност да я проверя в момента) е, че така написано декларирането на масива никъде не ограничава стойността на N. При опит за изваждане на единица от нула и резултата да се запише в променлива от тип insigned int, там може да се запише максималното число зависимост от това колко битов е insigned int за конкретната машина. В случая на обхождане с този for цикъл и стойност на i, която не отговаря на дължината масив, ще се стигне до достъп до части от паметта извън масива.
×

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.