Jump to content
ТУК НЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ ХАКЕРСКИ УСЛУГИ ! ×

rutera

Members
 • Posts

  29
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

rutera last won the day on January 22 2020

rutera had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

rutera's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

7

Reputation

 1. @d3k4z по-лошото в цялата ситуалция е, че за да те наемат/назначат бъдещият работодател желае да види какво умееш, а това се прави по няколко начина единия е тест а другия е сертификати, и тук идва лошото т.нар. HR те гледат кой има сертификати и ако имаш тогава си минал единия филтър звънят ти/пишат ти за интервю и така за жалост така стават нещата, че с този сертификат не можеш гъза да си избършеш е ясно. Язък, че комшията има ccna, ccnp, ceh и какво звъни и ме пита как да си дропне едно ип с iptables, пс. сега бачка като системен така де от 3 години и взима 2800лв. знае английски да си напише името, а от програмиране разбира точно -1 не знае какво е променлива! Самите сертификати изкара като праточед му му превеждаше от английски. Ще видим до къде ще го докарам но ми се струва, че ще наблегна на практика и ще търся познати някой да ме препоръча да пропусна момента със "цедката" HR за сертификат и така.
 2. Не знам защо не ме нотифицира когато някой отговори но както и да е по темата. @d3k4z Давам пример DXC там го признават този CompTIA sec+ така де поне така разправят, но това което уча сега е яко сухо теория, дори в това влиза ако в дейта център има пожар с какъв поражогасител се гаси, или ако ти се запали компютъра пак така с какво се гаси, или това, че трябва да има физическа охрана задължително ... неща който реално се знае или неща които едва ли ще ги използват 99% от хората който работят в тази сфера. А иначе, hackthebox е нещо много добро, в някой от предизвикателствата ги правих по цял ден. За жалост няма как да действам със екип .. нямам такъв, човек без работа (в момента) търся си нещо но изникват все неподходящи позиций. @freeman987 На въпроса, ами истината е, че ме кефи адски много да се ровя по разни системи, да тествам и да откривам пропуските. Иначе да съгласен съм, че трябва да си програмист, ем имам опит и то добър и ако съдим по това какво правя сметам, че съм доста над повечето девелопъри а над някой направо ме е срам да кажа и се чудя как смеят да кажат, че са програмисти. Да точно така да си тестен е трудно.
 3. Здрасти, @d3k4z сега се зачетох във форума и намерих темата която съм пуснал преди време. Та да ти отговоря на въпроса дали съм готов да започна работа за под 1000лв. разбира се, както се казва ако някой дава дори 700лв. съм готов веднага да започна, в крайна сметка желая да се развивам в тази сфера. Знам какво е да работиш и за 1600 и за 700, малко е тегаво но когато си надъхан и имаш желание скоро тези 700 на който си започнал ще станат 900 после 1100 и така. Както се казва за една година ще си дръпнал със матеряла. Само да уточним нещо, относно опита който имам, минал съм през техник и опъване на оптики, сплайсване, след това прокарване на мрежи, конфигурации на всичко свързано с тях и крайните у-ва това едни 4 години, след това техническата поддръжка за цялото това още едни 3 години, след това няколко хостинг компании ака. хост.бг и суперхост 4 години, там се прави всичко от хакнати сайтове до reverse engineering, след това около година конфигуриране на switch-ове, juniper, hp, d-link, tp-link докато не стигнахме е един дейта център за половин година всичко се прави там, хардуер, софтуер, конфигурация и през цялото това нещо писане на системи който да олеснят работния процес във всяка една фирма на php или чат пат java и така. Аз все още приемам оферти, сега почвам comptia security+ и съм решил да изкарам някой друг сертификат. Сега в предвит положението е covid-19 много хора и аз останахме без работа та реших вместо веднага да започна друга работа да поуча малко за месец и така.
 4. Моля, ако има нещо което ти трябва по-нови курсове, че последния дори не го свалих щото много ме изнерви този "лектор" свиркай. Ако искаш удари един палец.
 5. https://cloud.mail.ru/public/sBgt/3kZWoE44R
 6. Питай я, ама бъди изобретателен или използвай социално инженерство ... потърси в google има доста четиво.
 7. Здрасти, казваш, че ти трябва помощ за FB, но не казваш каква е ситуацията. Сподели ако желаеш и вероятно ще ти съдейства някой със съвет или идея. Иначе не виждам как някой даже ще седне да се занимава да ти пише, няма информация нама нищо.
 8. Проблема не е в него, в теб е. Малко акъл трябва да се осетиш, че нещата са леко казано вмирисани! пс. Поне сега знаеш, че не стават нещата туко така!
 9. По-скоро въпроса е не с какво искам а къде има работа, като погледнеш jobs-а и става ясно, че няма почти хляб за нищо свързано със security, освен Information Security. Иначе съм се занимавал със web app testing, минах малко през мрежите, ама най си ме влече събирането на информация research. Някак ако има повече възможности за работа ще е супер, ама уви никой не желае да наеме човек който има желание да се учи и има опит но не особено голям. Масово искат по няколко години стаж, сертификати, бъбрек и малко от белия дроб. Пс: някой ако знае къде търсят хора които да работят в тази сфера дори и със малко заплащане да свирка.
 10. Здравейте, да продължа темата, гледам някакви видеа относно кариера в IT, става въпрос за мнението на Наков (софтуни) и той твърди, че човек който желае да се занимава със секюрити или иначе казано Information Security Officer, Information Security Analyst, Cyber Security Analyst нещо подобно трябва да има поне 8-10 години опит, да е добър програмист, да е бил добър системен администратор, добър мрежар абе едва ли не бог. И, че всеки един който се занимава с това не може просто да мине един два курса и примерно един сертификат и да работи това. Според вас това така ли и е? И все пак за какво са тези курсове та дори и в софтуни по 3 месеца за етични хакери, дето като ги изкараш и едва ли не не ставаш за нищо. Нека някой сподели мнение, дали Наков е найстина прав, и има ли сми да се бъхти човек.
 11. Ем бая трябва да си кодиш, има няма годинка две ...абе трябва да те зарибява. (не като мен, мързел) хах Иначе щях да ти предложа тях ама ти си ги почнал. Ем други в BG не знам аз лично.
 12. Е семинари и лекций дава в softuni, сега няма да коментирам послените дето са ... абе не са ок но като цяло имат замисъл. Иначе за друго различно от това което Ти си казал не се сещам, ако някой знае нека сподели. Как се казва да се съберат едни 20 души в едно мазе и да се учим един от друг ще е супер.
 13. Обновил съм линка https://cloud.mail.ru/public/4CeM/39zphr8Wi Също съм качил и някой други видеа както на Бг така и курсове. Качих и кратко видео давано по NG Breakthrough-S2E2-Cyber-Terror-2017 цялото видео.
 14. Не знам дали да пусна линк тук към това което има и до колко е правилно https://cloud.mail.ru/public/4wiZ/3dSfuCQN6 https://cloud.mail.ru/public/2CLb/5B8CcT9fW ако не е ок тръкнете линковете
 15. @d3k4z големите сайтове използват т.нар. предифини ссл, а организациите който правят големите браузъри периодично правят проверка и съответно добавят или не даден домейн като предифиниран, ако домейна е такъв няма да успееш да заобиколиш ссл, в всеки друг случай успявам. Това е, кратко и ясно. Всеки който желае може да потърси как да си направи домейна предифиниран за браузърите.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.