Jump to content
ТУК НЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ ХАКЕРСКИ УСЛУГИ ! ×

Lacho

Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lacho's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. @Nedi идеята ми беше, че след като този бизнес тепърва ще се развива в България, кои курсове са най-добри от към техническа гледна точка, така че да помагат в CV-то, а и при бъдещи интервюта за работа.
 2. хм... интересен въпрос. Аз като се замисля, болшинството от програмистите, които познавам за на средна възраст около 25-35... все пак и IT секторът в България е отскоро и тепърва ще се развива. Иначе, ако искаш да срещнеш по-стари програмисти, можеш да се насочиш към преподавателите на ТУ или преподавателите по Информационни технологии в училищата
 3. Доста подробно и добре е обяснено. Браво за темата
 4. Вероятно, всеки от нас поне веднъж е гледал в телефона на половинката си, къде от чисто любопитство, къде от ревност и му се е искало да може да следи цялата комуникация и разговори. Това вече е реалност, и мога да ви кажа, че наистина действа. Приложението се казва phonetail, и работи както на Android, така и за Apple мобилни устройства. Чрез него имате достъп до разговорите както на живо така и по-стари, SMS-и, също чат приложенията като "Viber" и "Messenger" и още много други хитринки.
 5. Някои може би вече са чували за MDK3 ( Murder Death Kill 3 ), но тези които не са, това е tool подобен на DoS attack tool-а, но е специализиран само в безжичните 802.11 мрежи. С неговата помощ могат да се извършват различни видове атаки, като наводняване на дадена WLAN мрежа с трафик, следствие на което, клиентите не могат да се свържат с нея. Друга интересна атака на tool-а е, че той е способен да създаде и broadcast-ва стотици фалшиви access points, така че, когато някой търси Wifi мрежи, да не може да види истинските, а само фалшивите. Също така, с помощта на MDK3 може да направите "Authentication Flooding" атака, при която да създадете много authentication requests наведнъж, така че да задръстите access point-а и той да блокира. В линка долу, може да намерите подробно описание на tool-а и как да се използва. Също така има много клипове, в които подробно е показано, как се ползва: https://ethicalhacking424.wordpress.com/2015/12/04/jam-a-wifi-network/
 6. Мисля, че тук е добре да се започне темата с курсовете за Ethical Hacking / Cyber Security. В последно време темата за хакерските атаки и кражбите на лични и конфиденциални данни от различни големи сайтове много нашумя, вследствие на което, се увеличи и търсенето на хора имащи опит в Cyber Security сферата. Много са местата и сайтовете, който предлагат онлайн курсове и сертификати за тази област, но като че ли следните са най-предпочитани: https://www.offensive-security.com/information-security-certifications/oscp-offensive-security-certified-professional/ https://www.eccouncil.org/ https://www.coursera.org/specializations/cyber-security#courses Ако съм пропуснал някои, или знаете други сайтове, или сте вече сертифицирани, моля коментирайте.
 7. Snowden, прегледах линкът, който си пуснал и ми изглежда много добре, но не успях да намеря цена на курсове. Колко пари са ти излезли всичките модули?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.