Jump to content
¯\_( ツ)_/¯
 • TAD GROUP are currently hiring penetration testers. Please read the topic in Career Central subforum.
 • Sponsored Ad
ТУК НЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ ХАКЕРСКИ УСЛУГИ ! ×

nikoyal

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About nikoyal

 • Rank
  Beginner

Recent Profile Visitors

419 profile views
 1. Висше училище по телекомуникации и пощи предлагат специалност "Киберсигурност на високите технологии" Въпросът ми е струва ли си и ще ме подготвят ли добре ? Ще мога ли да си намеря работа след магистарска степен ?
 2. @mrgray Научих основите на ассембли (Поне аз така мисля) И реших да започна със "Shellcoder's handbook" до 2 глава долу-горе разбирам какво се случва, но проблемът е че стигнах до момент в който трябва да компилирам някакъв басик шелкод проблема е обаче, че като го подкарам ми дава "Segmentation fault". // shellcode.c char shellcode[] = “\xeb\x1a\x5e\x31\xc0\x88\x46\x07\x8d\x1e\x89\x5e\x08\x89\x46” “\x0c\xb0\x0b\x89\xf3\x8d\x4e\x08\x8d\x56\x0c\xcd\x80\xe8\xe1” “\xff\xff\xff\x2f\x62\x69\x6e\x2f\x73\x68”; int main() { int *ret; ret = (int *)&ret + 2; (*ret) = (int)shellcode; } Постнах проблема си във stackoverflow и ми казаха, че книгата е много стара и е нормално да е пълна с неработещ код. Пробвах да изтегля някой по нов шелл за да мога да го инжектвам за задачите напред, но не открих. Да премина ли напред без шелла или ми е неубходим ?
 3. @mrgray Тези кракмета след 0х4 (петото) не мога да ги направя твърде трудно ми е да си преведа асемблито ,та въпросът ми е да продължавам ли към "Shellcoder's Handbook" или да понауча още асембли докато не почна да ги решавам ++ гледам че в "Shellcoder's Handbook" се изисква доста ассембли
 4. Уважавам мнението ви, но тогава на практика не съм решил сам задачата а съм я "преписал" не е ли така ?
 5. @mrgray Прочетох "Practical Reverse Engineering" като цяло научих нещата като "mov" но ми е трудно да се справям със задачите след първата глава, трябва ли да науча всяка от дадените команди и да овладея дадената информация преди да продължа към "LOLI crackmes" или това че съм се сдобил със общата представа е достатъчно ? Сори ако те занимавам с глупави въпроси
 6. Благодаря ти за насоките, но имам още няколко въпроса: 1.Да започна ли да уча ассембли и ако да би ли ми препоръчал сорс от който да уча аз бях започнал от "The Art of Assembly Language" -- https://www.ic.unicamp.br/~pannain/mc404/aulas/pdfs/Art Of Intel x86 Assembly.pdf , но не я прочетох до край спрях след introducion-а защото прочетох някаде че не е нужно чак толкова да се знае ассембли 2.От reverse engineering не разбирам почти нищо бях се захванал с "Gray Hat Python" -- http://www.chinastor.org/upload/2015-08/15081917086229.pdf , но беше твърде сложна книгата и реших че ми е рано. Та това нужно ли е да го уча преди да се захвана с "shellcoders Handbook" и ако да може ли някакви насоки ? tlrd:Да науча ли ассембли и ревърс ендженииринг преди да се захвана с книгата или направо да я почвам ? Отново Благодаря за насоките !!!
 7. Искам да започна да създавам собствени експлоити и инструмент, но не съм сигурен откъде да започна Знам основите на python и C# и долу-горе networking! Доколкото знам се използват python C++ perl и ruby но вярвам че мога да науча основите останалите езици за месец два ако се захвана, но аз лично предпочитам да програмирам с python или С++. Ако ми дадете някакви насоки ще съм много благодарен !!
 8. Опс намерих етерналблу за 17-10 но нема опция за паулоад също така като го подкарам ми дава конектион тимеоут
 9. Начинаещ съм и открих тези два проблема в моя в7 и се чудя как да ги ехплойтна след като в мсф сеарч не пише нищо за мс11 а за 17 пише само няколко аухилару сканнер скрипта които не знам какво правят. Също така за 17-10 пише нещо си за етерналблуе четох в тези форуми че това пак май е някакъв експлоит но го няма в мсф-то Благодаря предварително и сру ако съм написал някаква тъпотия
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.