Jump to content
¯\_( ツ)_/¯
 • TAD GROUP are currently hiring penetration testers. Please read the topic in Career Central subforum.
 • Sponsored Ad

nikoyal

Потребители
 • Мнения

  10
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

1 Neutral

Относно nikoyal

 • Ранг
  Начинаещ

Последни посетители

286 профилни разглеждания
 1. Висше училище по телекомуникации и пощи предлагат специалност "Киберсигурност на високите технологии" Въпросът ми е струва ли си и ще ме подготвят ли добре ? Ще мога ли да си намеря работа след магистарска степен ?
 2. @mrgray Научих основите на ассембли (Поне аз така мисля) И реших да започна със "Shellcoder's handbook" до 2 глава долу-горе разбирам какво се случва, но проблемът е че стигнах до момент в който трябва да компилирам някакъв басик шелкод проблема е обаче, че като го подкарам ми дава "Segmentation fault". // shellcode.c char shellcode[] = “\xeb\x1a\x5e\x31\xc0\x88\x46\x07\x8d\x1e\x89\x5e\x08\x89\x46” “\x0c\xb0\x0b\x89\xf3\x8d\x4e\x08\x8d\x56\x0c\xcd\x80\xe8\xe1” “\xff\xff\xff\x2f\x62\x69\x6e\x2f\x73\x68”; int main() { int *ret; ret = (int *)&ret + 2; (*ret) = (int)shellcode; } Постнах проблема си във stackoverflow и ми казаха, че книгата е много стара и е нормално да е пълна с неработещ код. Пробвах да изтегля някой по нов шелл за да мога да го инжектвам за задачите напред, но не открих. Да премина ли напред без шелла или ми е неубходим ?
 3. @mrgray Тези кракмета след 0х4 (петото) не мога да ги направя твърде трудно ми е да си преведа асемблито ,та въпросът ми е да продължавам ли към "Shellcoder's Handbook" или да понауча още асембли докато не почна да ги решавам ++ гледам че в "Shellcoder's Handbook" се изисква доста ассембли
 4. Уважавам мнението ви, но тогава на практика не съм решил сам задачата а съм я "преписал" не е ли така ?
 5. @mrgray Прочетох "Practical Reverse Engineering" като цяло научих нещата като "mov" но ми е трудно да се справям със задачите след първата глава, трябва ли да науча всяка от дадените команди и да овладея дадената информация преди да продължа към "LOLI crackmes" или това че съм се сдобил със общата представа е достатъчно ? Сори ако те занимавам с глупави въпроси
 6. Благодаря ти за насоките, но имам още няколко въпроса: 1.Да започна ли да уча ассембли и ако да би ли ми препоръчал сорс от който да уча аз бях започнал от "The Art of Assembly Language" -- https://www.ic.unicamp.br/~pannain/mc404/aulas/pdfs/Art Of Intel x86 Assembly.pdf , но не я прочетох до край спрях след introducion-а защото прочетох някаде че не е нужно чак толкова да се знае ассембли 2.От reverse engineering не разбирам почти нищо бях се захванал с "Gray Hat Python" -- http://www.chinastor.org/upload/2015-08/15081917086229.pdf , но беше твърде сложна книгата и реших че ми е рано. Та това нужно ли е да го уча преди да се захвана с "shellcoders Handbook" и ако да може ли някакви насоки ? tlrd:Да науча ли ассембли и ревърс ендженииринг преди да се захвана с книгата или направо да я почвам ? Отново Благодаря за насоките !!!
 7. Искам да започна да създавам собствени експлоити и инструмент, но не съм сигурен откъде да започна Знам основите на python и C# и долу-горе networking! Доколкото знам се използват python C++ perl и ruby но вярвам че мога да науча основите останалите езици за месец два ако се захвана, но аз лично предпочитам да програмирам с python или С++. Ако ми дадете някакви насоки ще съм много благодарен !!
 8. Опс намерих етерналблу за 17-10 но нема опция за паулоад също така като го подкарам ми дава конектион тимеоут
 9. Начинаещ съм и открих тези два проблема в моя в7 и се чудя как да ги ехплойтна след като в мсф сеарч не пише нищо за мс11 а за 17 пише само няколко аухилару сканнер скрипта които не знам какво правят. Също така за 17-10 пише нещо си за етерналблуе четох в тези форуми че това пак май е някакъв експлоит но го няма в мсф-то Благодаря предварително и сру ако съм написал някаква тъпотия
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.