Jump to content
¯\_( ツ)_/¯
 • TAD GROUP are currently hiring penetration testers. Please read the topic in Career Central subforum.
 • Sponsored Ad
ТУК НЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ ХАКЕРСКИ УСЛУГИ ! ×

CheFFo

Members
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About CheFFo

 • Rank
  Beginner

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hack the Box са 10 паунда на месец. И имат повече от 40 машини. И мисля 2 големи лаборатории + различни Challenges. И в момента си обновиха VIP политиката и вече можеш да си вдигаш, която и да е от старите им машини и да си я правиш.
 2. Някой да е активен в HackTheBox.eu, че ми е скучно в техния Discord.
 3. Ето нещо, което явно пропускам - почнах двете машини на Bethany, но не успявам да enumerate порт 49155... Пробвах всеки nmap скрипт, който има по темата RPC , но нищо - даже повечето го виждат като unknown и на двете машини. По дефаулт там работи LSASS, но и полезен експлойт не намирам за него. Някакви насоки какво да правя/чета ще са ми от полза. Благодаря предварително. Edit: Чак като смених nmap с UN открих допълнителния порт... и съответно веднага се видя и експлойт за него. Ще пиша резултати
 4. Отдавна го започнах, но поради натоварване на работа ( а не работя пен. тестер ) особено първите 2 месеца ги пропилях, но няма как. Не е удобно на работа да си извадя лаптопа и да отделя 2-3 часа Почнах лаба около 45 ден и не съм роотнал повече от 15 машини, засега. Тази събота най-после се каня да почна PAIN -> SUFFERANCE -> HUMBLE и ако успея тях да се метна на GHOST. За съжаление откривам доста пропуски в знанията си, а много искам да пробвам машини с редки OS. Ако пак излезе работа явно ще трябва да си платя за удължаване някакво. Чета че изпита е по-близко до материалите отколкото до машините в лабораторията. Засега съвета, който получих за изпита е да си автоматизирам всичко предварително, за да си пестя време. Явно ще трябва да мина пак PDF-а след като ми свърши лаба ( особено часта с buffer overflow). Ако се сещате за нещо което би ми помогнало да си оптимизирам времето примерно ще съм благодарен. Също ако може да ме насочите към различни групи и тн, понеже средата е нещото, което ми липсва най-много.
 5. Много ще се радвам да имам към кого да задавам "правилните" въпроси на тема OSCP. Иначе браво за отделеното време и желание. Със сигурност ще помогне и в развитието на Tad Group.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.