Jump to content
¯\_( ツ)_/¯
 • TAD GROUP are currently hiring penetration testers. Please read the topic in Career Central subforum.
 • Sponsored Ad

CheFFo

Потребители
 • Мнения

  3
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно CheFFo

 • Ранг
  Потребител

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

 1. CheFFo

  OSCP помощ с лаб машините

  Ето нещо, което явно пропускам - почнах двете машини на Bethany, но не успявам да enumerate порт 49155... Пробвах всеки nmap скрипт, който има по темата RPC , но нищо - даже повечето го виждат като unknown и на двете машини. По дефаулт там работи LSASS, но и полезен експлойт не намирам за него. Някакви насоки какво да правя/чета ще са ми от полза. Благодаря предварително. Edit: Чак като смених nmap с UN открих допълнителния порт... и съответно веднага се видя и експлойт за него. Ще пиша резултати
 2. CheFFo

  OSCP помощ с лаб машините

  Отдавна го започнах, но поради натоварване на работа ( а не работя пен. тестер ) особено първите 2 месеца ги пропилях, но няма как. Не е удобно на работа да си извадя лаптопа и да отделя 2-3 часа Почнах лаба около 45 ден и не съм роотнал повече от 15 машини, засега. Тази събота най-после се каня да почна PAIN -> SUFFERANCE -> HUMBLE и ако успея тях да се метна на GHOST. За съжаление откривам доста пропуски в знанията си, а много искам да пробвам машини с редки OS. Ако пак излезе работа явно ще трябва да си платя за удължаване някакво. Чета че изпита е по-близко до материалите отколкото до машините в лабораторията. Засега съвета, който получих за изпита е да си автоматизирам всичко предварително, за да си пестя време. Явно ще трябва да мина пак PDF-а след като ми свърши лаба ( особено часта с buffer overflow). Ако се сещате за нещо което би ми помогнало да си оптимизирам времето примерно ще съм благодарен. Също ако може да ме насочите към различни групи и тн, понеже средата е нещото, което ми липсва най-много.
 3. CheFFo

  OSCP помощ с лаб машините

  Много ще се радвам да имам към кого да задавам "правилните" въпроси на тема OSCP. Иначе браво за отделеното време и желание. Със сигурност ще помогне и в развитието на Tad Group.
×

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.