Jump to content
¯\_( ツ)_/¯
 • ВНИМАНИЕ!
 • XAKEP.BG и TAD GROUP не подкрепят незаконните дейности. Моля, запознайте се с условията за ползване на този форум!

scotrod

Потребители
 • Мнения

  31
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

11 Good

1 Последовател

Относно scotrod

 • Ранг
  Хакер

Последни посетители

192 профилни разглеждания
 1. Linux

  Тогава по-добре стой с windows, m$ не са китка за мирисане, но office пакета им няма заместител, без значение какви free software "които са били същите ама безплатни" ти предлагат. На linux игри не че не могат да се карат, но ще да мъчиш да ги подкарваш повече, отколкото да ги играеш. За всичко останало linux е по-добрия вариант. Но от това, което изброи ти, windows го върши и то добре. На твое място просто си бих резнал диска на 3 и бих направил dual boot с linux ubuntu, за да видиш кое как стои.
 2. Привет, бих искал да попитам как мога да изведа всички полета от даде база данни в mysql за редактиране с php <input> Благодаря.
 3. Проблема е, че аз не се целя в големи заплати в програмирането, ориентирам се към почасовата работа/временни проекти, търсещи хора без опит, не мисля, че заплатите в този сектор изобщо стигат и половината на тези.
 4. В момента уча ОС и компютърни мрежи паралелно с езика. Искам да де занимавам с програмиране докато завърша, защото има доста хора, които наемат студенти като ниско платени програмисти, но за студент админ не дъм чувал.
 5. Благодаря, относно опита, сложил съм го в кавички, тъй като според мен, това не е малко опит . За стажовете, в града и близките 100 км около мен няма такива програми и за момента не знам накъде да се ориентирам. А за другото, аз съм се ориентирал към системна/мрежова администрация, но тези хора не ги взимат без поне 2г. опит, а за да се стигне до там изобщо според мен (а и според обявите в jobs.bg) първо трябва да се мине през работа в сервиз/helpdesk/програмист някъде и чак тогава да ме вземат някъде за 1200 лв на месец Като цяло искам да се заема с програмиране само докато завърша, за да има с какво да се изхранвам и в трудовата ми книжка да не пише сервитьор/барман (нищо обидно към професията, лично аз ги уважавам).
 6. Та за първата бройка, аз съм се занимавал повече с хардуер, работил съм на няколко места, но от това, което съм видял, не останах очарован от заплащането ( освен ако нямате свой бизнес ).В момента съм първа година студент и отскоро уча програмиране. Целта ми е докато завърша да съм натрупал известен опит като junior програмист. Въпросът ми е откъде да започна? Отскоро уча PHP, тъй като от колеги чувам, че за front-end програмистите искали "най-малко опит", което включва HTML, CSS, JS, PHP и 2-3 framework-a. Та за хората с опит тук, какво е мнението Ви? Откъде трябва да започе човек, който иска временна заетост с малко заплащане, която е подходяща за студенти без професионален опит?
 7. Искам да направя темата за всички като мен, които са нови в програмирането и искат да задават въпроси за кариерното си развитие. Някои биха казали, че е по-добре да научим първо програмирането, пък работа все ще има, но според мен е добре човек да знае с какво се захваща. Искам да допълня, че вече има отворена тема, за хората, които искат да знаят с кой език да започнат
 8. Привет на всички, наясно съм, че повечето потребители на този форум ползват Линукс базирани ОС-и и през акъла им не иде да сложат нещо такова на компютъра си, но все пак мисля, че е добре това да се знае, преди да се прибегне към замунда. Windows 10 беше свободен за сваляне за цяла година, стига да имате Windows 7/8/8.1 инсталиран на компютъра си. След като кампанията изтече, Вие все още можете да се сдобиете с легално копие на Win 10 напълно безплатно, за целта обаче трябва да имате вече инсталиран Windows 7/8/8.1 на компютъра си, след това просто идвате тук: https://www.microsoft.com/bg-bg/accessibility/windows10upgrade а нататък, стъпките са Ви ясни. Както си пише там, това е кампания на Microsoft, за подпомагане на хората, които ползват асистиращи технологии, това разбира се не може да Ви спре да инсталирате продукта им без нито една надстройка над тези опции, през инсталацията, Windows ще Ви попита дали желаете някакви подпомагащи технологии, от избора Ви няма никакво значение, Windows ще се инсталира безпроблемно дори да изберете, че не желаете такива.
 9. Заявки за уроци

  Ако някой тук знае как се работи с Wireshark и инструментите и, би било добре ако направи урок(обощителен, тъй като предполагам материала е доста обширен), тъй като си я пусна я гледам като 'бат Бойко парче сланина, ослажда ти се, ама не знаеш откъде да започнеш
 10. Привет, според мен ще е добре да се добави "SOLVED" бутон на всяка пусната тема, който да се използва от автора на темата (при решен въпрос естествено), а надписа (solved) да излиза пред/зад името на topic-a в news feed-а и т.н. Доста форуми ползват подобна система (повечето просто са автоматични при кликане на "най-положителен коментар"), но според мен личната преценка на автора е по-важна.
 11. Изпълних я до 86% и спрях, че го чаках вече 2 минути, благодарско
×

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.