Jump to content
¯\_( ツ)_/¯
 • TAD GROUP are currently hiring penetration testers. Please read the topic in Career Central subforum.
 • Sponsored Ad

scotrod

Потребители
 • Мнения

  40
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  3

scotrod last won the day on Февруари 11

scotrod had the most liked content!

Обществена Репутация

14 Good

1 Последовател

Относно scotrod

 • Ранг
  Начинаещ

Последни посетители

638 профилни разглеждания
 1. Искам да направя само малка забележка. Мисля, че ще е добре някъде да се напише, че **Опцията за шифроване на папки и файлове шифрова файловете в папките, не самите папки**. По-незапознатите кат мен ще си помислят, че могат да криптират цели папки
 2. Благодаря за статията. Писаното там, обаче работи само ако съм част от LAN мрежата, което ( ***според мен*** ) го прави безсмислено върху опитната ти постановка по-горе. Можеш ли да дадеш пример как може да се открие mac адрес в wan?
 3. Всичко е в заглавието . Споделете своите лични предпочитания. Кое ползвате и защо?
 4. На мен това ми върши работа, аз съм с легален win10 pro. От няколко месеца седя без ъпдейти, ама знам ли какво става под капака.
 5. Ами не знам какво толкова ще са инжектирали, като се има напредвид, че единственото, което са знаели за жертвата е телефонния номер и фб профила. ДОРИ да са имали емайла и да са компрометирали (което най-вероятно е станало) в крайна сметка фб си иска кодовете, до които те няма как да имат достъп (нали се пращат на мобилния телефон на човека). Във въпросния момент човека е получил съобщение за неоторизиран логин но не е получил кодове. Изобщо цялата работа си ревеше за полиция или направо да ходи до ISP ама не му се занимаваше с глупости.
 6. На един познат наскоро му компрометираха профила, имаше настроен 2 factor authorisation, който трябваше да изпрати кодовете на телефона му ама чушки. Фейсбук е изревал на телефона му, че има логин от непознато устройство и дотам. До половин час остана без профил човека. Сменен майл, телефонен номер и парола. Нямаше връщане. Най-интересното е, че той не е обект на омраза от някой умен или влиятелен човек. Явно някои хора просто го правят за спорта.
 7. Привет, random потребител беше попитал в reddit имат ли все още нужда по-напредналите компютърни потребители от антивирусен софтуер (от по-напреднали, имаше в предвид програмисти, админи и прочие) с 2 думи: хора, които имат достатъчно акъл да не влизат в shady сайтове и да не теглят глупости от там. Какво е вашето мнение по въпроса, ясно е, че компютърно неграмотните хора имат нужда от помощ с борба с боклуците из мрежата, мислите ли, че антивирусните програми могат да направят нещо друго освен да дават досадни предупреждения и да смучат ресурси от системите на напредналите компютърни потребители. Моля изложете личен опит и ако ползвате такива, дайте информация за продукта си. Темата спокойно става и за чата, но реших да не правим чак толкова дълга дискусия там.
 8. scotrod

  WireShark

  Супер. А как може да се настрои да лови пакети и от други устройства в дадена локална мрежа? Примерно ако искам да видя какво се изпраща към телефона ми докато е вързан към рутера с който също е свързан компютъра от който използвам програмата. За момента виждам само пакети от машината на която съм инсталирал wireshark.
 9. scotrod

  Linux

  Тогава по-добре стой с windows, m$ не са китка за мирисане, но office пакета им няма заместител, без значение какви free software "които са били същите ама безплатни" ти предлагат. На linux игри не че не могат да се карат, но ще да мъчиш да ги подкарваш повече, отколкото да ги играеш. За всичко останало linux е по-добрия вариант. Но от това, което изброи ти, windows го върши и то добре. На твое място просто си бих резнал диска на 3 и бих направил dual boot с linux ubuntu, за да видиш кое как стои.
 10. Привет, бих искал да попитам как мога да изведа всички полета от даде база данни в mysql за редактиране с php <input> Благодаря.
 11. Проблема е, че аз не се целя в големи заплати в програмирането, ориентирам се към почасовата работа/временни проекти, търсещи хора без опит, не мисля, че заплатите в този сектор изобщо стигат и половината на тези.
 12. В момента уча ОС и компютърни мрежи паралелно с езика. Искам да де занимавам с програмиране докато завърша, защото има доста хора, които наемат студенти като ниско платени програмисти, но за студент админ не дъм чувал.
 13. Благодаря, относно опита, сложил съм го в кавички, тъй като според мен, това не е малко опит . За стажовете, в града и близките 100 км около мен няма такива програми и за момента не знам накъде да се ориентирам. А за другото, аз съм се ориентирал към системна/мрежова администрация, но тези хора не ги взимат без поне 2г. опит, а за да се стигне до там изобщо според мен (а и според обявите в jobs.bg) първо трябва да се мине през работа в сервиз/helpdesk/програмист някъде и чак тогава да ме вземат някъде за 1200 лв на месец Като цяло искам да се заема с програмиране само докато завърша, за да има с какво да се изхранвам и в трудовата ми книжка да не пише сервитьор/барман (нищо обидно към професията, лично аз ги уважавам).
 14. Та за първата бройка, аз съм се занимавал повече с хардуер, работил съм на няколко места, но от това, което съм видял, не останах очарован от заплащането ( освен ако нямате свой бизнес ).В момента съм първа година студент и отскоро уча програмиране. Целта ми е докато завърша да съм натрупал известен опит като junior програмист. Въпросът ми е откъде да започна? Отскоро уча PHP, тъй като от колеги чувам, че за front-end програмистите искали "най-малко опит", което включва HTML, CSS, JS, PHP и 2-3 framework-a. Та за хората с опит тук, какво е мнението Ви? Откъде трябва да започе човек, който иска временна заетост с малко заплащане, която е подходяща за студенти без професионален опит?
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.