Jump to content
¯\_( ツ)_/¯
 • TAD GROUP are currently hiring penetration testers. Please read the topic in Career Central subforum.
 • Sponsored Ad
ТУК НЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ ХАКЕРСКИ УСЛУГИ ! ×

liumbiwe

Members
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

liumbiwe last won the day on September 26 2017

liumbiwe had the most liked content!

Community Reputation

19 Good

About liumbiwe

 • Rank
  Beginner

Recent Profile Visitors

573 profile views
 1. Java и C# са точен пример за това , че е възможно директно да почнеш на OOP (не че е препоръчително ,но не е невъзможно). "процедурният код е по-бърз, стига да е написан качествено." - по-голям шанс има да спечелиш от лотарията отколкото да намериш добре написан процедурен код на средно-голям/голям проект.
 2. Първо - тоя пост е много смело копиран от някъде , а информацията е ужасяващо остаряла. Второ - mysql_* фунциите са deprecated от версия 5.5 на PHP и тотално премахнати в 7 и нагоре. Просто е много лоша практика ако още ги използвате. Трето - спрете да пишете процедурен код поради причината че било по-лесно/разбираемо ... Не , не е по-лесно. Четвърто - ползвайте ORM-ми бе хора , защо трябва да преоткривате топлата вода. По-лесно е , по-разбираемо е и на всичките благинки отгоре няма да се притеснявате за SQL-i , просто при използване на ORM няма как да се допусне SQL-i. Пето - първо се информирайте какво и от къде го копирате , че в стремежа си да помогнете на другите всъщност ги залъгвате и им давате лоша/невярна/стара информация. Пък ако търсите speed или трябва да направите някой независим cron , преспокойно може да си ползвате pdo/mysqli_* ( "i"-то стои за "improved" ) prepared statements.
 3. Някой има ли опит с фрийленсинг (конкретно в web), има ли хляб в България ако се занимаваш с фрииленсинг? Евентуално някой ако иска , може да се пробваме заедно (за уеб става на въпрос).
 4. Flash-a отдавна не е в бизнеса ... има си webgl , unity-engine и куп други хиляди пъти по-разширени и по-добри избори за да се направи браузър игра. Не си губете времето.
 5. https://stackoverflow.com/questions/2089271/what-is-common-gateway-interface-cgi#answer-2089326 Това би трябвало да отговори на въпроса ти.
 6. Ахахаххахахах , в тоя форум продължават да се навъждат тъпи хлапета ,на които им липсват първите 7 години (по-умните ще ме разберат). Започвам да губя надежди. Модераторите къде са ?
 7. Tiobe index-а се базира на броя търсения в търсачки като google , youtube , yahoo etc.. C на 2-ро място... може хората да се интересуват от него , но далеч не е език ползван в ежедневието на толкова много хора , че да се качи и на второ място. Така че заглавието ти не е правилно , по-скоро трябва да е "10-те най-популярни езици за програмиране", а не използвани. И за по-любопитните , информацията е взета от тук https://www.tiobe.com/tiobe-index/.
 8. Пробвай го тва което ти пратих , ако нестане тегли netbeans или си направи някой от текст едиторите на ide , но най близкото до PHPStorm е NetBeans. Друг вариант е да дръпнеш някой от алфа/бета версиите на PhpStorm тъй като са безплатни за тестване , накой хора така правеха преди но не съм сигурен сега дали може.
 9. За студенти дават ,ако имаш ISIC карта или успееш да докажеш че си студент по някакъв начин.
 10. Аз преди ползвах License server от lanyu влизах копвах си кода и всичко беше ток и жица , но сега гледам май са го свалили. Намерих тука някакъв но не съм сигурен дали бачка , стъпките са описани и са елементарни , http://xidea.online/.
 11. http://php.webtutor.pl/en/2011/05/13/php-code-injection-a-simple-virus-written-in-php-and-carried-in-a-jpeg-image/ Виж това , може да ти помогне.
 12. Как така ще добавиш img в текстов файл , това е нелепо , обясни малко по-подробно какво искаш да направиш, или каква е крайната ти цел, и тогава може и да се пробваме да ти помогнем.
 13. Недей пипай директорията и не прави каквото и да било с нея , недей мести файлове , недей прави нищо. Дръпни си recovery software от някъде кракнат или free ако намериш и рови с него на мястото където са били файловете или направо го пусни на целия диск. Това е единствената надежда , друго няма да помогне.
 14. git clean - премахва всички untracked файлове , тоест не виждам начин да ги върнеш. И какъв е този бутон който си натиснал , кой идиот ще сложи git clean шорткът в текс едитор wtf... Сменяй едитора. Аз един път си върнах файловете с някаква магическа програма за връщане на изтрити файлове, идеята е че като изтриеш файлове те не се изтриват окончателно а просто мястото , което са заемали се флагва като свободно , и чак когато други данни заемат тяхното място биват изтрити и невъзвръщаеми. Успех ...
 15. Има много разновидности на хостинг ... shared , vps , etc.etc.... Уточни малко
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.