Jump to content
¯\_( ツ)_/¯
 • ВНИМАНИЕ!
 • XAKEP.BG и TAD GROUP не подкрепят незаконните дейности. Моля, запознайте се с условията за ползване на този форум!

d3k4z

Потребители
 • Мнения

  187
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  24

d3k4z last won the day on Януари 9

d3k4z had the most liked content!

Обществена Репутация

153 Excellent

5 Последователи

Относно d3k4z

 • Ранг
  Хакер

Последни посетители

1369 профилни разглеждания
 1. ..... и до там. За малко и аз да съм в списъка Крият се само тия които не са в индустрията. Няма как да си неизвестен за клиентите и да те наемат, duhhh! Преди 2 години имах едно специално обучение относно извличане на подобен тип информация. Разбиха ни митовете за James Bond филмите, след като ни казаха че всеки войник/агент се инструктира да започва да пее - по възможност(*но не е задължително) след 3тия ден. Сядам да се обогатявам с референцийте да видим кво полезно ще извлечем там.
 2. Миналата година с един колега репортнахме 2 уязвимости(не бяха RCE но се оказаха много legit ) в RTOS на Qualcomm Snapdragon. Изключително интересна тема са бейсбанд технологийте. Колкото до самата архитектура се използват така наречените VLIW(very long instruction words) със някакъв custom REX kernel за hardware multi-threading. Самия baseband firmware представлява 32битово ELF binary и интересното при него е че няма ASLR, но все пак тези multithreaded технологий са голям филм за exploitation поради същите тези VLIW и duplex(Hexagone) инструкцийте(тези инструкций пречат например за използването и намирането на ROP gadgets).
 3. Нали говорим за quantum resilience, изпитвам леки съмнения към подхода на тестовете. Работеща система не означава сигурна система. Такъв слоган е силно неподходящ за critical system какъвто предполагам е това решение за криптиране на комуникацията примерите за лоша импламентация на криптиращи механизми не са 1 или 2. А тука говорим за военна техника и би трябвало рисковия фактор да е с кърваво червен отенък. До сега не съм имал честа да си играя с military grade technologies, ама ми дойде на акъла - encryption through obscurity(което както и security through obscurity не върши работа), а кофтито е че дори и да имате проблем с него никога(освен като не почнат да умират хора) няма да разберете щом си го пазите само за вас/нас си. Тука малко се обърках, кое се генерира динамично в рамките на сесия? Ключове или Алгоритми? Но нали целта на квантовите компютри след време е да намалят времето за разбиване до нещо много по реално и поносимо. Миналата седмица отново обсъждахме - какво и как го правят Американците? Стигнахме до заключението(имам приятели от US Military CERT а крипто аверчето ми по чашка е Фил Зимерман) че американците за момента логват и архивират всякакви такива комуникаций за да може някой ден живот и здраве, и прогрес в Квантовите компютри, да успят да декриптират информацията. Moxie го беше потвърдил също това миналия месец(ама не можах да намеря линка). Декември месец или февруари догодина (http://csrc.nist.gov/groups/ST/post-quantum-crypto/), ще бъдат официално разгледани алгоритмите-кандидати за quantum resilient crypto. Разгледай "Call For Proposal" документите, а без такъв документ quantum-resilience или post quantum crypto за мен си остава encryption through obscurity. Но както каза, няма начин да се разсекрети такава информация. Подобни heuristic имплементаций не мисля че са подходящи за военна техника, а особено когато говорим за Българската армия - която последно е виждала война преди 70г, а в последните 30г най-голямото и постижение е да купи 1 нов самолет и да 'усвоява' остарялата техника на другите НАТО съюзници - личното ми мнение е че това в никакъв случай не звучи издържано. Но всеки луд с номера си! Какво разбира свиня от кладенчова вода? Успех с разработките!
 4. без агресия не ни прилича. Стига да не се стига до персонални нападки не е лошо да има freedom of speech във форума.
 5. haters gonna hate! Намерих си човека аз И не видях щом Питон е за дебили, кое е оръжието за л33т разбирачи?
 6. Дъмп на външна база с данни

  Ами не виждам друг начин освен да сложиш `sleep(1)` някъде из скрипта ти
 7. Дъмп на външна база с данни

  Ами аз не смятам че ти схванах идеята, много двусмислици. За DDoS - трябват поне 2 или повече нода от който да излизат завките, а Flood e нещо съвсем различно, поне според мен. Нека да направим recap: - Намерил си SQL Injection или просто поредния crawler? - Ако е injection можеш да направиш dump посредством функците на DBMS-а който използват. Ако е уеб услуга няма начин да направиш 'незабелязано' все пак всичко става по http. имаш първо iptables, после някакъв middleware и накрая стигаш до апликацията - в зависимост от имплементацията логове се водят на всяко от тези 3 нива. Така че 'незабелязано' не важи в този случай всичко зависи от сис админите. Един добре конфигуриран fail2ban или middleware ratelimiter и си до там. А от обясненияти по-горе: явно имат някакъв ratelimiting, така че multi threading ти е оптималното решение поне според мен. Така че: 1. Вдигни си един cloud VPS с TOR 2. Нагласи си прокси за скриптовете, да минава през 9050. 3. Нагласи си cronjob да изпълнява `service tor restart` 3. Стартирай си скриптовете и ги остави да се изпълняват за 1 седмица или .... колкото ти трябва.
 8. Аз в момента работя тясно по имплементацията на подобни кандидати за постигане post-quantum resilience на някой от продуктите ни. Ето я шефката, с малко повече инфо по темата.
 9. Без whitepaper и спецификация BS-6192 ME не ми говори нищо, както и предназначението му. Прав си че не може да се намери в нета нищо за тези класове - C2SR и C4, и на мен ми намирисва на пак наша имплементация без никакъв одит(мръсна дума, но нужна в случая с криптографията). Дали можем да надникнем в използваните алгоритми и тест-кейсовете на крипто системата?
 10. system(“pause”);

  антивирусните програми въобще не харесват system('комади'), и както спомена и @moonwhale е сравнително по бавна и зависи от платформата.
 11. В този сайт всеки може да си тества мейл услугата - www.mail-tester.com. След 2 дълги вечери в настрийки, започнах от резултат - 3.3/10, но сега мога да се похваля с резултат на качеството на мейл сървъра ми - 10/10.
 12. Единствените които могат да го засекът са мобилните оператори. Ако си пазиш касовите бележки и документите, отиди при мобилния ти оператор и ги питай каква им е процедурата. Също така може да си го заключиш пред iCloud и телефона става неизползваем - заключването става по IMEI. Но не си прави илюзии че ще го намериш, без мобилен оператор или полиция.
 13. Anti flood

  Ами първо кажи на база какво реши че някой те флуудва
 14. Anti flood

  Как го реши това? Дай някакъв dump от трафика и повече информация за сървъра да разберем за какво става на въпрос,
 15. Excel Macro да отваря cmd.exe

  Не съм сигурен как ще стане с това cmd.dl (може да има някакъв проблем по време на компилацията или 15те години разлики във версийте на операционната система ), но знам как може да се заобиколи това с PowerShell. Трябва да си прегледам записките тия дни и ще ти постна VB кода тук. За съжаление в момента нямам Win 8.1 машина но тези дни ще си вдигна за да тествам. Предполагам не е от голямо значение дали ще използваме PS или cmd?
×

Important Information

За да посещавате този уебсайт е необходимо да се съгласите с Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.