Jump to content
¯\_( ツ)_/¯
 • TAD GROUP are currently hiring penetration testers. Please read the topic in Career Central subforum.
 • Sponsored Ad
ТУК НЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ ХАКЕРСКИ УСЛУГИ ! ×

temporary

Members
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About temporary

 • Rank
  Beginner

Recent Profile Visitors

516 profile views
 1. При новите модели добавиха функция след ресет да не можеш да отключиш телефона докато не си въведеш гугъл акаунта. Подобно на айфоните с техния айклауд. Предполагам, че има вариант да се отключи буутлоадера и да се зареди къстъм ром, за да се избегне ако евентуално е забравен акаунта, но не съм го тествал. Погледни в XDA. Там трябва да има най-много информация на темата.
 2. Точки, запетайки и главни букви В раздел програмиране сме и си нямаш на идея колко са важни..... Някой да те научи на "нещо" е много интересно казано. В компютрите има едно правило. Наличната информация за даден проблем/задача е пропорционална на успеха при решаване. Дай информация какво те интересува, какви са ти знанията в момента и т.н.
 3. Третия резултат в гугъл https://support.microsoft.com/en-us/help/301070/how-to-encrypt-and-decrypt-a-file-by-using-visual-basic-.net-or-visual-basic-2005
 4. Днес точно си говорех с колеги и се оказва, че масово ги е хванало мързела да слагат пачовете за EternalBlue (и всеки друг секюрити пач). При тях има и момента, че са примерно техници в сервизи и ако клиента не им се обади да го направят не мръдват, но си е проблем. И мен ме беше мързел, но няма начин. Първо при основния ми клиент и после другите и за седмица пачнах стотина машини. Но в региона, където работя може да се каже, че едно 60% от машините (в най-добрия вариант) са напълно отворени за нежелани гости.
 5. freeman987 е прав. Генерират се определен брой комбинации. От тях определен процент са печеливши. Всяка държава си има закон за процентите печалба/загуба. Джакпота е отделен от самата машина. Мрежа има, но тя няма достъп да контролира, а само чете информация. Всяка машина си праща пакетчетата до сървъра за всяко извършено действие. Използва се потокол разработен за хазартната индустрия, за който информацията е достъпна в интернет. Това което Pulse е написал за 100-те долара са така наречените девелупър кодове. Предполага се, че при писането на кода програмиста си оставя определена кобинации от действия, които задействат скрит режим на машината и тя "бълва" пари. Има и още един вариант с предизвикване на грешка в нормалната работа на машината, но мисля, че това вече е решено като машината минава в "Call attendant" режим. Има една практика в слот индустрията да не вадят нови продукти, а да сменят дизайна до такава степен, че клиента си мисли, че е нещо ново. Така постепенно си пачват софтуера,а отделно в абонаментната поддръжка си влиза и софтуерното обновяване и с времето отстраняват проблемите. Ако казино загуби голяма сума заради проблем в машина има правото да си ги изисква от пройзводителя и е в техен интерес да не се случва. Единствено малките игрални зали не си обновяват машините, но при 20-30 машини няма как да не се усетят, че нещо не е както трябва.
 6. Наскоро един познат беше заредил 50-тина китайски рутера на по 15-тина лева. Читави екстендъри, нелоши рутери за непретенциозни потребители и даже работеха с 3г модеми. Единствения проблем се оказа, че им е отворен SSH-a и си се логваш спокойно с админ/админ. Вече беше продал 30-тина когато се усети да го забрани на другите......
 7. Ако си с андройд си инсталирай Wifi Analyzer (за IOS и Win си има алтернативи) и се ориентирай по силата на сигнала. Ще ти даде представа в дистанция от 5-6 метра. След това следва търпение и наблюдение, за да разбереш кой телефон е търсения.
 8. SysAdmin също. Secuity вече си ни става една от най-важната части на професията.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.