Jump to content
¯\_( ツ)_/¯
 • TAD GROUP are currently hiring penetration testers. Please read the topic in Career Central subforum.
 • Sponsored Ad
ТУК НЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ ХАКЕРСКИ УСЛУГИ ! ×

About This Club

Do you feel like an old-school hacker? Do you know what X.25 is? If no, this is not your club. ;-)

 1. What's new in this club
 2. Нещо за да си спомним старите времена https://motherboard.vice.com/en_us/article/nepapk/ascii-pr0n-porn-predates-the-internet-but-its-still-everywhere-rule-34?utm_source=mbtwitter
 3. Може лесно да Ви 'root'-нат сървъра ако ползвате script's от интернет. Затова като го правите, моля проверете scripta.(без нелегални цели plz)
 4. Здравейте, Тезата на Марковски, че е началото на всички начала, ми е добре позната. Познати са ми и други твърдение на други лица, но някак се научих да не им обръщам внимание. За мен е много по-важно какво правим. Мечтая някой ден да видя как българите си помагаме и се защитаваме. Би било прекрасно.
 5. Вени или Даниел няма да са съгласни, че са се появили "после". Във facecebook се беше възбудила луда дискусия около тази тема от форума, тъй като я бях постнал в тяната група. Кой бил първи, кой бил втори,, но така и не коментираха тук, най-вероятно за да не се лъсне някоя друга истина.
 6. А, а, а, а ако започнем сигурно поне два дни ще разказваме за ZX Spectrum. Едва ли помните 5,25" дискетите. А имаше и 8". Ползваха ги Olivetti. Имаше и една невероятна британска фирма Apricot, която правеше много яки машини, но ... 64 KByte си беше лукс. Нямаше хард дискове и ползвахме касетофони. Първата RGB карта работеше с фантастичните 8 (осем) цвята и даже се връзвахме с телевизията. По онова време за първи път Канал 2 на БНТ ползваше компютър в предаването "За един милиард". Заслуга за първата медийна система имат доц. Желев, Младен Ваташки, Марио Тагарински (който замени електрониката с политика) и др.. А първият персонален компютър в МЕИ (така се казвше ТУ тогава), го вкара Мишел Аврамов. Виж, ако говорим за суперкомпютри България беше световна сила. Определено ще разказваме, но все пак мисля, че това се прави по-добре на маса.
 7. Мога спокойно да кажа че вашите времена са били спокойни . Аз съм 96ти набор и помня първия си компютър немога да си спомня точни характеристики но беше с windows 98 беше голяма играчка . а за това x25 getaway си нямам на представа какво е ако може да разкажете малко повече за младото поколение тъй като и аз и други хора са любопитни
 8. Помня и още как. Та аз съм роден през 1961 година. Но като заговорихме за браузъри мисля, че трябва да кажем добра дима за Netscape Navigator, който (каквото и да говорят) си остава най-доброто по много показатели, за които големите компании не желаят да говорят. Но аз съм още по-голям динозавър. Колкото и абсурдно да ви звучи и до днес ползвам оригинален механичен компютър (няма никакви електрически или електронни компоненти) Patent (обещавам да публикувам негова снимка). Едва ли ще повярвате, но смята по точно от съвременните 64 битови машини, когато става дума за големи операции с плаваща запетая. Е, вярно, че няма символна клавиатура, но аз го ползвам само за критични изчисления.
 9. Здравейте, Аз съм един от тези, които са ползвали Buletin Board System (BBS). Каквото и да си говорим "дъската за обяви" си беше първообраза на съвременните форуми. Лично аз ползвах US Robotix модем, който ползвам и до днес (за промишлени цели). Аналоговите линии имаха редица предимства, но като се замисля и сега TX командите са си актуални. Що се отнася до необичайните звуци (първо слушахме носещата честота), то няма да забравя как зареждахме игри на Apple II и Правец 8 от касетофон (тогава нямаше FDD). А в BBS-ите имаши доста добри публикации. После се появи Вени Марковски и "Българско internet общество" и нещата се промениха. Ех ... младост.
 10. Яко. Директно го преместваме в old-school
 11. Чат-пат, когато се лигавя, го ползвам. Гъзарийка е .Много широки граници на изменение търпи. За ветераните може и да има носталгично влияние. https://github.com/Swordfish90/cool-retro-term
 12. Дали ще видя постове в тази тема? Някой посещавал ли е BBS-и? Тези системи са едни от първите начини за комуникация, като първия такъв се е появил през 1978, когато съм се родил и аз. Тези системи се достъпваха чрез модем (тогава имаше само 2400bps /бода в секунда/, а след време се появиха и 9600bps и тн) по телефонната мрежа, която по моето време беше аналогова. Беше много забавно когато модема започне да набира, чуваха се страшни пукотевици от кутията, домашният телефон също тактуваще заедно с модема и се налагаше да го изключвам за да не събуждам родителите си Когато бях на 14-15 вече си бях направил собствен BBS и се налагаше вечерно време отново да изключвам домашния телефон и да чакам някой да звънне на модемчето и да влезе в BBS-a ми Вътре имаше разни интересни статиики, както и теми и коментари по различни въпроси, така както сега четете и отговаряте в този форум. По-късно се появи и FidoNet , мрежа в която имаше много интресни коментари от "чужбина". Добре, че беше добрият стар SprintNet за да мога да достъпя до Internet (че в България още не знаехме какво е това!) и през него да свалям ежедневно архива с подбраните от мен теми. Та, всеки който пишеше коментар в моя BBS, в темите от FidoNet, се налагаше да чака 24часа докато неговия коментар бъде прехвърлен във FidoNet и след това отговорен и отново прехвърлен в моя BBS. Темата е много дълга и обширна, но ако намеря събеседници може да си я доразвием, малко вероятно но не се знае
 13. https://gist.github.com/JasonPellerin/2eecbf1f7e49750d2249
 14. Zyxel modem well-worked at copper pair, but worth crazy money.
 15. Zyxel modem гарно працював з мідною парою, але коштував шалені кошти.
 16. За някои това са детски години, за други бизнес времена. Все още помня времето когато Интернет беше табу и малцина имаха възможност да ползват такова чудо през x.25 gateway. Помните ли времената в които нямаше графични браузъри?
 17.  ×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.